93 252 14 80
Informació: 93 252 14 80

ca

Activitats 

Audiovisual

 • Un recorregut virtual per descobrir l'interior del monestir benedictí

  El recorregut va des de portes endins del monestir, en què es mostra la vida diària dels monjos, fins a l’activitat cara enfora, basada en la difusió cultural i l’acolliment dels hostes al santuari.

  L'espai audiovisual es divideix en diferents àmbits:

  • Muntanya i presència: es mostra el context físic i històric de Montserrat, des dels orígens del monestir i el santuari fins a l’actualitat.
  • Monestir: permet endinsar-se en el claustre, el cor superior, la sala capitular, el refetor, les cel·les i els antics obradors.
  • Cultura: està representat per imatges del Llibre Vermell, un manuscrit dels segles XIV-XV de l’Scriptorium del monestir, la biblioteca, la impremta i l’escolania, amb què el monestir mostra la seva tasca de difusió de la cultura.
  • Santuari: amb l’hostatgeria (on els monjos donen acolliment als pelegrins i visitants), la basílica (on els fidels es troben amb la comunitat per a les diverses pregàries) i els benefactors del santuari al llarg de la història.


  L’audiovisual, de quinze minuts de durada, remarca la dimensió simbòlica de Montserrat com a centre d’espiritualitat, cultura, identitat i natura. Intenta reproduir el ritme d’un dia a Montserrat: comença amb la música de laudes (primera pregària del matí). A mesura que es va fent de dia, i el ritme creix alhora que augmenta el nombre de visitants al santuari. Acaba amb la música de vespres (última pregària diürna), quan Montserrat recupera la tranquil·litat i la pau.

  Al llarg de tota l’exposició hi ha terminals de CD-ROM interactius que permeten fer un recorregut virtual per l’interior del monestir, aprofundint en tot el que es veu a l’exposició, amb vídeos sobre l’activitat diària dels monjos i els escolans.

 • Galeria d’imatges

Altres webs d'FGC
Reservar a Montserrat
Top
x
Les meves reserves
Introdueix el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.