93 252 14 80
Informació: 93 252 14 80

ca

Activitats 

Itineraris, rutes i senderisme

 • L’entorn del santuari ofereix al visitant una gran quantitat d’itineraris de durades diferents per fer a peu i combinats amb els funiculars de Sant Joan i de la Santa Cova.

  • Santuari

   Santuari

   Aquest itinerari condueix pels monuments i espais més significatius del santuari de Montserrat. És el recorregut obligat per a tothom que vol conèixer el cor de Montserrat. Porta a la basílica i a venerar la Mare de Déu, i a través de les restes arquitectòniques i escultòriques permet conèixer el passat de Montserrat.

  • Via Crucis - Sant Miquel - Fra Garí

   Via Crucis - Sant Miquel - Fra Garí

   Aquest recorregut permet un primer contacte amb la muntanya de Montserrat. Els camins, molt a prop del recinte del santuari, no presenten cap dificultat; només hi ha algun tram de pujada, inevitable per gaudir de les magnífiques vistes sobre el monestir i la muntanya. És el camí pel qual, antigament, arribaven els pelegrins a Montserrat. 

  • Santa Cova

   Santa Cova

   Itinerari serpentejant obert a panoràmiques esplèndides i flanquejat per monuments que simbolitzen els misteris del Rosari. És el conjunt d’escultures modernistes a l’aire lliure més important de Catalunya. Acaba a la Santa Cova, la capella troglodítica adossada a la roca on, segons la llegenda, uns pastors van trobar la imatge de la Mare de Déu. Recorregut sense dificultats, però amb un darrer tram de pujada forta a la tornada que es pot evitar agafant el funicular de la Santa Cova.

  • La porta de Montserrat - Els degotalls

   La porta de Montserrat - Els degotalls

   La primera part de l’itinerari és un passeig que mostra els diversos edificis que conformen el monestir. Continua per un camí ombrívol amb una rica vegetació fins a una balconada on la roca mostra l’empremta del degoteig de l’aigua. Hi trobareu monuments dedicats a diversos artistes i majòliques ofrenades en honor a la Mare de Déu. Aquest recorregut, sense cap dificultat, està orientat al nord i ofereix sovint una esplèndida panoràmica sobre el pla del Bages i els Pirineus. 

  • Del santuari al pla de les Taràntules, pel pla de Sant Miquel

   Del santuari al pla de les Taràntules, pel pla de Sant Miquel

   Camí còmode, amb àmplies vistes, que condueix a la cruïlla de camins del pla de les Taràntules, on hi ha l’estació superior del funicular de Sant Joan, en una cota gairebé 275 metres més alta que la del santuari. Forma part, parcialment, d’un tram dels senders GR 5, GR 6, GR 6-1 i GR 172 i, per tant, figura senyalitzat amb marques blanques i vermelles pròpies del senders de gran recorregut. Durada: 50 minuts aproximadament. 

  • Del santuari a la placeta de Santa Anna, pel pas dels Francesos

   Del santuari a la placeta de Santa Anna, pel pas dels Francesos

   Senyalitzat amb marques blanques i vermelles dels GR 4 i GR 172, té un traç molt definit amb sectors cimentats. Supera un desnivell de 200 metres amb més de 800 graons de ciment distribuïts en diversos trams. Durada: 20 minuts aproximadament. 

  • Del santuari a Sant Jeroni

   Del santuari a Sant Jeroni

   Sens dubte, les millors vistes de la muntanya i els seus voltants s’obtenen des del cim més alt de la muntanya: Sant Jeroni (1.236 m). El primer tram de l’itinerari es correspon amb l’itinerari 1 i segueix el camí de Sant Miquel fins a Sant Joan. A la dreta de l’estació superior del funicular de Sant Joan surt el camí que porta al cim. La baixada al monestir es fa per les escales dels Pobres. El primer tram es pot superar amb el funicular de Sant Joan. Durada: 3 hores i 30 minuts aproximadament, o 2 hores i 30 minuts si s’agafa el funicular de Sant Joan. 

  • Del pla de les Taràntules a la capella i miranda de Sant Joan

   Del pla de les Taràntules a la capella i miranda de Sant Joan

   Petita excursió que permet assolir, un cop superat un desnivell d’un centenar de metres, un mirador d’accés fàcil i vistes excel·lents. Al pla de les Taràntules hi ha l’estació superior del funicular de Sant Joan. Durada: 15 minuts aproximadament. 

  • Del pla de les Taràntules a l’ermita i miranda de Santa Magdalena

   Del pla de les Taràntules a l’ermita i miranda de Santa Magdalena

   Per l’escala de Jacob. Pintoresca excursió fins a les restes de l’ermita de Santa Magdalena, un dels punts més alts d’aquesta regió de la muntanya, excel·lent mirador. El desnivell que cal superar és d’uns 150 metres. Al pla de les Taràntules hi ha l’estació superior del funicular de Sant Joan. Durada: 20 minuts aproximadament. 

  • Del santuari al pla de Trinitat

   Del santuari al pla de Trinitat

   Després del primer tram fort esglaonat per les escales dels Pobres, l’itinerari continua per camins amb pocs desnivells per algunes de les ermites, o els seus vestigis, del sector de Tebaida (Sant Benet, Santíssima Trinitat, la Santa Creu i Sant Dimes). Durada: 1 hora aproximadament.

  • Del santuari a Santa Cecília, pel camí de l’Arrel

   Del santuari a Santa Cecília, pel camí de l’Arrel

   La primera meitat del recorregut és el descrit en l’itinerari número 6; la segona meitat discorre pel peu de les impressionants parets del nord-est del massís. Tot el camí està senyalitzat amb marques blanques i vermelles, ja que coincideix amb un tram dels senders GR 4 i GR 172. Tram fort d’escales fins al pla de la Trinitat i descens constant fins a Santa Cecília, situada a una cota 250 metres inferior. Durada: 1 hora i 40 minuts aproximadament.

 • Galeria d’imatges

Altres webs d'FGC
Reservar a Montserrat
Top
x
Les meves reserves
Introdueix el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.