93 252 14 80
Informació: 93 252 14 80

No t'ho perdis! 

Notícies

3a edició de la Vertical Montserrat, 2.180 esglaons solidaris per Sant Joan de Déu

17 d'octubre
Data de la notícia: 13-10-2020
Compartir aquest esdeveniments
Tags: Vertical Montserrat, Solidaritat, Sant Joan de Déu

Montserrat torna a ser l’escenari d’una prova que arriba a la tercera edició i que s‘emmarca dins el projecte solidari Bombers amb Causa. Es tracta d’una cursa única i èpica creada per Bombers de la Generalitat i organitzada per l’Obra Social de Sant Joan de Déu. Té un doble objectiu: recaptar fons per finançar beques de recerca en malalties infantils i programes socials de suport per a menors amb risc d’exclusió i les seves famílies, fomentant alhora la inclusió de les persones amb discapacitats diverses. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha cedit un any més les seves instal·lacions a la muntanya de Montserrat perquè la prova s’hi dugui a terme. 

La prova consisteix en pujar les escales de servei que hi ha en el recorregut de l’estació inferior del funicular de la Santa Cova i el de l’estació superior del funicular de Sant Joan. En total, 2.180 graons en 388 metres de desnivell. Un traçat extrem que fa d’aquesta prova la més dura de la seva especialitat de totes les que es fan a l’Estat espanyol i que forma part del circuit internacional Towerrunning. 
 
A causa de la pandèmia, la categoria de personal de Bombers s’ha suspès però es manté la categoria Open i la categoria Inclusiva, dirigida a persones amb discapacitats físiques, intel·lectuals o visuals. En aquest darrer cas, les persones participants aniran acompanyades d’un guia vident i units per una barra direccional. D’aquesta manera, la Vertical Montserrat vol contribuir a la inclusió de les persones amb discapacitats diferents a través de la pràctica de l’esport. 
 

 
Una de les novetat d’aquesta edició, és la categoria ‘Som Un Equip’, dirigida a persones, empreses, clubs esportius i altres organitzacions que participaran amb un corredor/a que les representa i que han aconseguit un repte solidari mínim de 500€. És el cas de Petjades de Colors, la Fundació Abadia de Montserrat 2025, l’Aeri de Montserrat, la Festaval d’Esparreguera, Moehs BCN o el policia local Jordi Roviralta.  


 
La Vertical Montserrat de 2020, arriba apadrinada pel Sergi Mingote, alpinista d'elit i esportista d'ultra resistència. Actualment ambaixador de la candidatura olímpica d'hivern ‘Pirineus Barcelona 2030’ i president d’ONAT Foundation, organisme que dedica els seus esforços a la inclusió social mitjançant l'esport. El dia de la cursa hi serà present fent de guia d’un dels corredors inclusius. 
 
El passat dia 2 de desembre 2019, la Vertical Montserrat va ser premiada a la gala del Primer Premis Inclusius de l’Esport Català. 
 
La prova complirà amb totes les mesures preventives contra el contagi per la COVID-19. El personal de l'organització vetllarà en tot moment per evitar aglomeracions i concentracions massives de gent. Es controlarà els aforaments i el compliment de les normes per part dels participants. 
 
 
Bombers amb Causa 
 
El projecte Bombers amb Causa (www.bombersambcausa.org) va començar al 2011 amb l’edició d’un calendari solidari impulsat per Bombers de la Generalitat i que compta també amb la col·laboració del Cos de Bombers de l’Ajuntament de Barcelona, dels Bombers d’Andorra i els Pompièrs d’Aran. Més endavant es van sumar la cursa de Muntanya de Cercs i la Vertical Montserrat. Aquest 2020 ha batut rècords de recaptació aconseguint més de 108.000€ i celebra el seu 10è aniversari. 
 
Per aquest motiu, durant el transcurs de la Vertical Montserrat, s’habilitarà un lloc en el recinte on es podrà adquirir, en primícia, el nou exemplar del calendari Bombers amb Causa 2021. 
 
 
 
verticalmontserrat.org
#VerticalMontserrat 
 

3a edició de la Vertical Montserrat, 2.180 esglaons solidaris per Sant Joan de Déu
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Reservar a Montserrat
Top
x
Les meves reserves
Introdueix el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.