93 252 14 80
Informació: 93 252 14 80

No t'ho perdis! 

Notícies

El Cremallera i Funiculars de Montserrat tornen a l’activitat el 24 de juny

Data de la notícia: 16-06-2020
Compartir aquest esdeveniments
Tags: montserrat, obertura, temporada estiu 2020, novetats, estiu, covid-19

 

El Cremallera i Funiculars de Montserrat tornen a l’activitat el 24 de juny

El Tren Cremallera i el funicular de Sant Joan reprenen el viatge el pròxim 24 de juny. La posada en marxa d’aquests serveis ofereix als visitants l’oportunitat d’accedir a un dels llocs més emblemàtics de Catalunya, amb mitjans de transport sostenibles i amb increïbles vistes al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

 

El Cremallera té tres estacions i inicia el seu trajecte a l’estació de Monistrol de Montserrat fins a arribar a l’última estació, al bell mig del recinte del Santuari. La Basílica està oberta al públic des del 20 de maig.

 

Els horaris del servei del Tren Cremallera estan adaptats i la freqüència de sortida serà cada 30 minuts, excepte els caps de setmana de 10 h a 13 h, que tindrà una freqüència de 20 minuts.

 

Els visitants que desitgin viatjar en Tren Cremallera, podran adquirir els seus bitllets al les taquilles de Monistrol Vila. El combinat de Tren + Cremallera des de Barcelona, es podrà comprar a l'estació de Plaça Espanya d'FGC.

 

Com a novetat per aquesta temporada d’estiu, destaca el nou mirador de Sant Joan-Geoparc, que situat a l’estació superior del propi funicular, permet una perfecta observació de la muntanya i compta amb un centre d’interpretació del Geoparc de la Catalunya Central i del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. Aquest espai mostra la història de la característica muntanya de Montserrat, així com les seves condicions climàtiques, la fauna i la flora. Aquest espai obrirà al mes de juliol.

 

També es podrà visitar de manera gratuïta l’exposició del cremallera a l’edifici de l’antiga estació de Monistrol-Vila, que permet descobrir la seva història a través de documents gràfics i objectes de l’antiga línia del cremallera. 

 

Amb l'objectiu d'oferir un servei segur per l'usuari, FGC Turisme ha implantat un seguit de mesures tant als trens, com per als usuaris i personal treballador de la destinació:

 

Mesures a les instal·lacions i serveis

  • Es regula una capacitat màxima de transport de persones sobre el total a les instal·lacions i serveis en trens, cremalleres i remuntadors segons instruccions publicades al BOE per part de l'autoritat competent (Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana) en matèria de regulació del transport públic ferroviari i del transport per cable. Aplicable als trens i funiculars i remuntadors mecànics.
  • Neteja i desinfecció dels trens, estacions, vestíbuls i zones comunes.
  • Control i adequació d'espais per a permetre als usuaris mantenir les distàncies de seguretat en zones de concentració de persones (vestíbuls, estacions, taquilles...).
  • S’adapten els horaris de servei del Tren Cremallera: la freqüència de sortida del Tren Cremallera serà cada 30 minuts, excepte els caps de setmana de 10h a 13h, que tindrà una freqüència de 20 minuts. Podeu consultar tots els horaris a www.cremallerademontserrat.cat 
  • Zones de pagament i atenció al client equipades amb pantalla/mampara protectora.
  • Informació sobre protocols a l'explotació amb senyalització física (cartells, pantalles, marques i adhesius en zones de pas) i també per megafonia.

 

Mesures d'autoprotecció per a usuaris

  • Ús obligatori de mascaretes per a clients i persones treballadores als vehicles de transport (trens i funiculars) i allà on no es pugui mantenir la distància de 2m.
  • Disposició de gels hidroalcohòlics desinfectants per a usuaris i persones treballadores en punts senyalitzats.
  • Es recomana mantenir les distàncies de seguretat amb la resta de les persones usuàries a les instal·lacions i zones comunes 

 

 

Per a més informació podeu consultar el Document de Preguntes i Respostes:

El Cremallera i Funiculars de Montserrat tornen a l’activitat el 24 de juny
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Reservar a Montserrat
Top
x
Les meves reserves
Introdueix el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.