93 252 14 80
Informació: 93 252 14 80

ca

Descobreix els Funiculars de Montserrat 

Funicular de Sant Joan

 • Les millors panoràmiques de la muntanya i del monestir a vista d'ocell.

  El Funicular de Sant Joan ofereix una impressionant panoràmica de la muntanya de Montserrat, des d'una alçada de 1.000 metres d'altitud sobre el nivell del mar. Des del mirador es pot gaudir d'unes vistes incomparables.

   

  A l'estació superior de Sant Joan es pot visitar l'Aula de Natura, on es pot conèixer la història de la muntanya, les seves característiques climàtiques i la seva fauna i flora.

   

  I al cim, des del pla de les Taràntules, els visitants poden fer algunes de les excursions o passejades que es troben senyalitzades, amb diferents nivells de dificultat i de durada, pel que s’adapten a tots els públics. Per a saber-ne més, es pot consultar tot el ventall d'itineraris i rutes que hi ha a Montserrat.

   

  Inaugurat l'any 1918, el funicular de Montserrat a Sant Joan va ser construït per comunicar la part exterior del monestir amb l'ermita de Sant Joan, ubicada a la part alta del massís, on també hi ha el mirador. El 1997 es van modernitzar les instal·lacions i es va dotar els funiculars de nous vehicles panoràmics per a què els visitants gaudissin plenament del viatge.

   

  • Excursió a Sant Jeroni

   Excursió a Sant Jeroni

   Sens dubte, les millors vistes de la muntanya i els seus voltants s’obtenen des del cim més alt de la muntanya: Sant Jeroni (1.236 m). A la dreta de l’estació superior del funicular de Sant Joan surt el camí que porta al cim. La baixada al monestir es fa per les escales dels Pobres. Durada: 2,5 h des de l'estació superior del funicular de Sant Joan.

  • Excursió del pla de les Taràntules a la capella i miranda de Sant Joan

   Excursió del pla de les Taràntules a la capella i miranda de Sant Joan

   Petita excursió que permet assolir, un cop superat un desnivell d’un centenar de metres, un mirador d’accés fàcil i vistes excel·lents. Al pla de les Taràntules hi ha l’estació superior del funicular de Sant Joan. Durada: 15 minuts aproximadament. 

  • Excursió del pla de les Taràntules a l'ermita i miranda de Santa Magdalena

   Excursió del pla de les Taràntules a l'ermita i miranda de Santa Magdalena

   Per l’escala de Jacob. Pintoresca excursió fins a les restes de l’ermita de Santa Magdalena, un dels punts més alts d’aquesta regió de la muntanya, excel·lent mirador. El desnivell que cal superar és d’uns 150 metres. Al pla de les Taràntules hi ha l’estació superior del funicular de Sant Joan. Durada: 20 minuts aproximadament. 

  • Visita les antigues ermites de Sant Joan i Sant Onofre, recuperades

   Visita les antigues ermites de Sant Joan i Sant Onofre, recuperades

   Des del Pla de les taràntules, a l'estació superior del Funicular de Sant Joan, es pot visitar el conjunt eremític de Sant Joan i Sant Onofre que el Patronat de la Muntanya de Montserrat ha sanejat i consolidat.

    

   Aquestes dues ermites, construïdes a l'inici de l'any mil -quan va començar la implantació religiosa a Montserrat-, es trobaven en un estat precari i ruïnós, sobretot la part dels edificis construïts a l’ermita de Sant Joan -que havia estat un antic berenador des de principis del s. XX, i que va quedar en desús en els anys setanta.

    

   A partir de l'enderroc de l'antic berenador ha quedat al descobert la totalitat de la cisterna de carreus del s. XVI i l'accés: des dels antics horts i el mur de contenció amb contraforts, fins a l'antiga ermita de Sant Joan.

    

   El projecte d’urbanització de la zona de les ermites de Sant Joan i Sant Onofre preveu fer un recorregut circular que permeti fer-se una idea d'aquest antic ermitori. Dins de l'itinerari s'inclourà també l'accés a l'ermita de Santa Magdalena, que es troba en un nivell superior, a poca distància de les altres dues. Durada: 25 minuts aproximadament.

  • Aula Natura

   Aula Natura

   Montserrat és un fenomen únic a Catalunya i al món, un indret de gran singularitat i bellesa inigualable.

    

   L'Aula Natura, situada a la part superior de l'estació del funicular de Sant Joan, és una exposició per conèixer els secrets de la muntanya de Montserrat, on es troba informació sobre la seva història, la seva peculiar geologia, les característiques morfològiques, el tresor amagat de les seves coves, el clima, detalls de la riquesa i varietat de la flora i fauna autòctona.

    

   També inclou informació detallada de la Mare de Déu de Montserrat, la Moreneta, les llegendes de la seva troballa, la història i explicació del seu característic color negre, i també sobre el Virolai, l'himne amb lletra de Mn. Jacint Verdaguer i melodia de Josep Rodoreda que li van dedicar a la Mare de Déu de Montserrat amb motiu de les festes del Mil·lenari de Montserrat el 1880, així com la història de l'Escolania, una de les escoles de música més antigues i reconegudes d'Europa.

 • Galeria d'imatges del Funicular de Sant Joan

Altres webs d'FGC
Reservar a Montserrat
Top
x
Les meves reserves
Introdueix el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.