93 252 14 80
Informació: 93 252 14 80

ca

Descobreix els Funiculars de Montserrat 

Funicular de la Santa Cova

 • Un plàcid viatge que combina llegenda i art.

   

  El funicular de la Santa Cova uneix el santuari amb la cova, la capella troglodítica adossada a la roca on, segons la llegenda, uns pastors van trobar la imatge de la Mare de Déu de Montserrat.

   

  El funicular arriba a la plaça on comença el Rosari monumental, el conjunt escultòric a l'aire lliure més important del modernisme català, amb obres d'Antoni Gaudí i Josep Llimona, entre d'altres. També hi ha una exposició dedicada als funiculars, el seu funcionament i la seva història.

   

  Des de l'any 1929, els pelegrins han baixat amb el funicular fins a aquest indret emblemàtic, on es respira art i natura. El funicular recorre un traçat de 262 metres i supera un desnivell de 118 metres.

   

  Funicular Fora de Servei fins a pròxim avís. Disculpin les molèsties.

   

   

  • Exposició Funiculars

   Exposició Funiculars

   Una exposició sobre la història dels funiculars arreu del món. L'exposició està situada a l'estació inferior de Santa Cova i ofereix tots els detalls sobre el funcionament d'un mitjà de transport històric a la muntanya de Montserrat. 

  • Història de la Santa Cova

   Història de la Santa Cova

   Situada també a l'estació inferior de la Santa Cova, aquesta exposició explica els orígens, la història, els misteris i les llegendes d'aquest lloc emblemàtic i simbòlic de la muntanya de Montserrat. Segons la llegenda, en aquest lloc va aparèixer una imatge de la Verge Maria i allà mateix es va construir una petita capella, ja que cap home no va ser capaç de moure'n la imatge. 

  • Camí de la Santa Cova i el Rosari Monumental

   Camí de la Santa Cova i el Rosari Monumental

   Itinerari obert a panoràmiques esplèndides i flanquejat per monuments que simbolitzen els misteris del Rosari. És el conjunt d’escultures modernistes a l’aire lliure més important de Catalunya. Recorregut sense dificultats però amb un darrer tram de pujada forta a la tornada que es pot evitar agafant el funicular.

 • Galeria d’imatges de la Santa Cova

Altres webs d'FGC
Reservar a Montserrat
Top
x
Les meves reserves
Introdueix el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.